Amazon AWS

Amazon AWS – Bli expert på molnet

Det råder brist på duktiga utvecklare och programmerare. Läs om AWS och dess tjänster samt vår utbildning i AWS som kommer ge dig en fördel när du söker nya uppdrag.

Vad är AWS?

AWS (Amazon web services) är en cloud-tjänst som ger deras kunder ett stort utbud av olika molntjänster. AWS är en säker molntjänstsplattform som erbjuder databaslagring, innehållsleverans och andra bra funktioner. AWS är snabbt förklarat ett stort paket av molnbaserade tjänster. Leverantören Amazon ger er lagring, egna nätverk och fler tjänster. Dock är det inte kostnadsfritt, det är trots allt Amazon som äger tjänsten. Längre ned på sidan kan du läsa om ett urval av AWS-tjänster från Amazon

Utbilda dig till Cloudutvecklare

På de flesta arbetsplatser runt om i världen talas det om ”molnet”. Det är inte konstigt då allt fler företag genomgår en full digitaliseringsprocess. Dock ligger en del företag i Sverige efter. Därför är det viktigt att det finns kompetens som kan hjälpa företag att bryta sig in i den digitala sfären. Om du läser vår utbildning blir du en Cloudutvecklare. Du kommer få specialiserade kunskaper som:

Säker apputveckling via Java
Expertkunskap inom olika databaser och dess funktion
Att fullt kunna hantera den molntjänst som är Amazon AWS
En mycket efterfrågad kompetens 

Att kunna programmera i Java är en särskilt efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden. Läser du vår utbildning tar du ett rejält kliv mot en lukrativ karriär inom IT-sektorn. 

Klicka på bilden nedan för att ta del av kursmaterialet och kraven för att du ska kunna läsa utbildningen. 

Ett urval av tjänster som erbjuds av AWS

Amazons Virtuella Privata Moln (VPC)

Detta är det privata nätverket i molnet för företag . Genom att använda AWS VPC, kan företag ha alla aws-tjänster i samma nätverk. Det innebär även ökad säkerhet för alla de olika cloudtjänsterna. 

Amazon Elastic Compute Cloud (EC2)

Dessa är Amazons virtuella servrar. Det är en hosting-tjänst för ert företags data. Tjänsten kommer i olika format inom databehandling, minne, lagring och grafik. De två största fördelarna med EC2 är  automatic scalling”elastisk laddningsbalansering”.

Vad är Elastic Load Balancing? 

Elastic Load Balancing hjälper dig att distribuera inkommande applikationstrafik från flera Amazon EC2-instanser. Om du t.ex. har för mycket arbete i backloggen kommer du att be om hjälp från någon annan, detsamma gäller ELB. Om en server inte kan hantera trafiken kommer den att lägga till en kopia av servern och balansera belastningen mellan dem.

AWS Identity and Access Management (IAM)

För att skapa nya AWS-användare används IAM. Det gör det möjligt för ett bolag eller organisation att säkert kontrollera vem som har åtkomst till AWS-tjänsterna och dess resurser. Med IAM skapas och hanteras AWS-användare. Det används för att kontrollera behörigheter samt neka behörigheter för anställda. Vissa ska inte in och röra till en kodstruktur av misstag… 

CloudFormation 

En mycket intressant tjänst i AWS. Det är det enkla sättet att distribuera din kodarkitektur i AWS. I programmet används CloudFormation scriptet för att distribuera ut data till olika servrar. CloudFormation automatiserar skapandet av servrar – att göra det för manuellt är förlegat och kräver mycket tid. 

Amazon AWS